Ziua Mondială a Tineretului felicită eroii de la Fukushima, câștigători ai Premiului Principe de Asturias

Ziua Mondială a Tineretului a fost una dintre candidaturile care au ajuns în finalul acestui prestigios concurs

Ziua Mondială a Tineretului (ZMT), Madrid a felicitat candidatura eroilor de la Fukushima, câștigători ai premiului Principe de Asturias de la Concordia 2011, unde ZMT a ajuns în finală.

Pentru organizatorii ZMT, câștigătorii, eroii de la Fukushima, sunt un exemplu a ceea ce Papa Benedict al XVI-lea amintea la Madrid: „societatea noastră, în care de prea multe ori se pune la îndoială demnitatea inestimabilă a vieții, a fiecărei vieți, are nevoie de voi, care contribuiți decisiv la construirea unei societăți bazate pe dragoste”.

Acest premiu se decernează în fiecare an acelor inițiative „care au contribuit într-o manieră exemplară și relevantă la înțelegerea și conviețuirea în pace a oamenilor”. Candidatura ZMT a primit mai mult de 10.000 de adeziuni, într-o singură săptămână, după ce nominalizarea ei a fost făcută publică.

Cesar Franco, coordonator general al ZMT și episcop auxiliar de Madrid a declarat: „Suntem emoționați pentru nominalizarea Zilei Mondiale a Tineretului la acest premiu, ai cărui câștigători au dat un exemplu de dăruire și generozitate celorlalți”.

Monsenior Franco, de asemenea a asigurat că „nominalizarea la un premiu care răsplătește cele mai bune valori ale umanității a fost o onoare; însăși această nominalizare este un premiu pentru ZMT, Madrid”.

Acceptarea candidaturii Zilei Mondiale a Tineretului, care se celebrează de mai mult de 25 de ani, recunoaște valorile manifestate pe străzile Madridului în timpul celei de a treia săptămână din august 2011, când sute de mii de tineri din 193 de țări au dat un exemplu de solidaritate, generozitate și bucurie.

ZMT Madrid s-a sprijinit în ultimii doi ani pe o amplă platformă civică, care a făcut posibil ca societatea spaniolă să se implice în realizarea acestui eveniment internațional.

De asemenea, ZMT a fost exemplul real al unei colaborări fructuoase cu administrația publică, ceea ce a dus la succesul acestei întâlniri, fără a acorda fonduri publice pentru celebrarea evenimentului. Însuși Benedict al XVI-lea a recunoscut și mulțumit pentru acest fapt, în timpul șederii sale în Madrid: „Nu doar că este posibilă colaborarea între Biserică și instituțiile publice, ci, mai mult, când aceasta [colaborarea] se pune în serviciul unei inițiative cu un orizont larg, cum este cea despre care vorbim [ZMT] principiul conform căruia binele unește, se transformă în realitate”.

Ziua Mondială a Tineretului va continua să promoveze între tinerii din toată lumea aceste valori, de data aceasta în 2013, la Rio de Janeiro, unde se va desfășura următoarea ediție a acestui eveniment internațional.

Acest articol a fost publicat în Articol. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *