Ziua Mondială a Tineretului de la Madrid – Pentru a deveni mai tari în credinţă

Zilele Mondiale al Tineretului sunt o minunată „invenţie” a Papei Ioan Paul al II-lea, de fericită amintire. Aceste întâlniri au umplut de entuziasmul credinţei milioane de tineri, au atins inimile cele mai împieAtrite, au alinat cele mai adânci suferinţe şi au arătat lumii întregi că atunci când tinerii sunt apăraţi, stimaţi şi încurajaţi pot face lucruri minunate. Papa Ioan Paul al II-lea a „pariat” pe tineri, iar Papa Benedict al XVI-lea crede mai departe în acest pariu. În Mesajul pentru Cea de-a XXVI-a Zi Mondială a Tineretului Sfântul Părinte Benedict al XVI-lea spune: Dragi tineri, Biserica se bazează pe voi! Are nevoie de credinţa voastră vie, de caritatea voastră creativă şi de dinamismul speranţei voastre. Prezenţa voastră reînnoieşte Biserica, o întinereşte şi-i dăruieşte nou elan. Pentru aceasta Zilele Mondiale ale Tineretului sunt un har nu numai pentru voi, ci pentru întregul popor al lui Dumnezeu.”

Împreună cu mulţimea de tineri din întreaga lume şi tinerii români au ocazia de a creşte şi de a deveni mai tari în credinţă participând la Ziua Mondială a Tineretului de la Madrid, în perioada 16-21 august 2011. Aceasta este o experienţă profundă, într-un fel unică, de comuniune a Bisericii universale: tineri din toate colţurile lumii uniţi de aceeaşi credinţă în Isus Cristos; în diversitatea raselor, limbilor şi culturilor; în jurul Sfântului Părinte; pentru a se ruga, a sărbători şi a se cunoaşte; pentru a spune lumii întregi: „Cristos nu ne răpeşte nimic, ci ne dăruieşte totul!”

Sperăm ca tinerii români care vor participa la Ziua Mondială a Tineretului de la Madrid să trăiască o experienţă de viaţă şi credinţă de neuitat şi să aducă în diecezele şi parohiile lor spiritul acestor minunate întâlniri!

Acest articol a fost publicat în Articol. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *