Străzile Madridului împânzite de tineri pelerini care îl aşteptau pe Papa

În cartierele madrilene pelerinii aşteptau trecerea Papamobilului

Sfântul Părinte a traversat Madridului în Papamobil iar trotuarele străzilor Avenida de America şi Príncipe de Vergara erau împânzite de pelerini care îl aşteptau cu pancarte şi steaguri să-i ureze bun venit.

Punctele comerciale serveau repede băuturi şi sandvişuri celor care au nevoie de forţe proaspete. Steagurile fluturau fără încetare în timp ce jurnaliştii şi fotografii surprindeau momente incredibile, iar agenţii de poliţie dirijau traficul şi menţineau ordinea.

Chiar dacă pentru Begoña şi Óscar trecuse deja mult timp de când luaseră micul dejun, ei au rămas în aşteptarea Papei. „Ştim că va trece pe aici! Atmosfera de petrecere şi voie bună începe să se simtă tot mai mult, dar întotdeauna cu respect şi normalitate,” povesteşte Óscar. Begoña avea în mână aparatul foto şi era pregătită să-l fotografieze pe Sfântul Părinte dar şi pe pelerinii „atât de plini de forţă şi visuri şi cu o mare dorinţă de a schimba lumea.”

Pe un alt trotuar, cincisprezece pelerini din Huelva, cazaţi la Colegiul San José del Parque, pregăteau cântecul „Macarena” cu unele schimbări, însă: „Dă-i vieţii tale credinţă şi speranţă, şi vino să dansezi cu noi dansul acesta. Cu acest dans să-i dedicăm un salut Papei.”

Lumea nu înceta să sosească pentru trecerea Sanctităţii Sale pe străzile oraşului Madrid şi peste tot se auzeau pelerini strigând în cor „Aceştia sunt tinerii Papei.”

Acest articol a fost publicat în Articol. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *