Papa s-a adresat voluntarilor: „Prin intermediul muncii voastre, le-aţi arătat celorlalţi bunătatea, prietenia şi angajamentul”

Benedict al XVI – lea le-a mulţumit celor 14.000 de voluntari pentru munca depusă

Sfântul Părinte le-a mulţumit celor 14.000 de voluntari din întreaga lume pentru munca şi dedicarea lor în sprijinul Zilei Mondiale a Tineretului, la o întâlnire organizată la IFEMA. Înainte de a pleca spre Roma, le-a spus: „Prin intermediul muncii voastre, le-aţi arătat celorlalţi bunătatea, prietenia şi angajamentul.”

„Am vrut să mă opresc şi să vă mulţumesc din toată inima pentru munca voastră nepreţuită. Este o datorie de onoare şi o nevoie a inimii,” a spus Pontiful miilor de voluntari care îi reprezintă pe cei peste 30.000 de tineri care au contribuit la ZMT. „Datorită colaborării voastre, tinerii pelerini au avut parte de o primire călduroasă şi au fost ajutaţi cu orice ar fi avut nevoie,” a adăugat Papa.

Sfinţia Sa a dorit, de asemenea, să evidenţieze afecţiunea care i-a fost arătată prin cuvintele: „Aţi fost atenţi nu doar cu pelerinii, dar şi cu Papa. La toate evenimentele la care am participat, aţi fost şi voi prezenţi.” „Nu pot să uit munca depusă pentru pregătirea acestor zile. Asemena sacrificiu, asemenea afecţiune. Cu munca şi rugăciunile voastre, voi toţi aţi ţesut această minunată tapiserie a ZMT. Vă mulţumesc pentru acest gest de dragoste,” a subliniat el.

Sfântul Părinte a amintit, de asemenea, voluntarii care, datorită muncii pe care trebuiau să o facă, nu au putut fi prezenţi la aceste evenimente: „Mulţi dintre voi a trebuit să faceţi sacrificiul de a nu fi prezenţi la aceste evenimente. Totuşi, acest sacrificiu este o modalitate frumoasă şi evangelică de a participa la ZMT: sacrificiul pentru ceilalţi despre care Isus vorbeşte.” Papa i-a şi consolat pe tineri spunând: „Sunt sigur că această experienţă ca voluntari v-a îmbogăţit credinţa, care este, în mod fundamental, un serviciu iubirii. Domnul va transforma oboseala voastră acumulată, grijile, persecuţiile din unele momente în roade ale vortuţii creştine: răbdare, blândeţe, bucuria de a dărui, dorinţa de a împlini voia lui Dumnezeu.

A iubi înseamnă a servi, iar serviciul în folosul Domnului este iubire. Cred că acesta este unul dintre cele mai frumoase roade ale colaborării voastre pentru Ziua Mondială a Tineretului.”

O zi care va aduce roade

Pe măsură ce Ziua Mondială a Tineretului se apropia de final, Benedict al XVI – lea îi îndemna pe voluntari să păstreze în inimile lor „această experienţă plină de bucurie” şi să-şi întărească angajamentul luat faţă de Dumnezeu şi de oameni. Pontiful a menţionat, de asemenea, roadele pe care le vor culege din această întâlnire: „Este posibil ca timid sau cu forţă, o simplă întrebare să se fi format în sufletul vostru: Ce doreşte Dumnezeu de la mine? Lăsaţi-vă ghidaţi de Domnul şi oferiţi-vă munca de voluntari în servicul Lui. Vieţile voastre vor fi ajunge la o plinătate nevisată.”

După aceste cuvinte, Sfântul Părinte şi-a luat rămas bun de la voluntari, spunând: „Poate unii dintre voi se gândesc: Papa a venit să ne mulţumească şi pleacă cerându-ne ceva. Da, aşa e. Acesta este Papa, succesorul lui Petru.” După aceste cuvinte, el a adăugat o ultimă cerere: „să-I răspundeţi cu dragoste celui care şi-a dat viaţa pentru voi.” Şi i-a binecuvântat.

Mulţumirile Cardinalului Rouco

Cardinalul Rouco Varela l-a însoţit pe Benedict al XVI – lea la această întâlnire şi a avut doar cuvinte de mulţumire pentru Sfântul Părinte, pentru vizita acestuia şi pentru munca voluntarilor la această ediţie a Zilei Mondiale a Tineretului: „voluntarii au constituit un factor cheie în pregătirea şi buna organizare a acestei celebrări eclesiale pe care Sfântul Părinte a încredinţat-o Madridului şi Bisericii din Spania. Sensul uzual şi convenţional al cuvântului „voluntar” este cu siguranţa insuficient pentru a înţelege şi exprima munca, sacrificiul, detaşarea şi modul de a fi transmis de voluntarii ZMT 2011, comportamentul şi contribuţia lor. Căldura sufletească cu care au dus la bun sfârşit munca lor este excepţională. Au fost plini de iubire, o iubire oferită Domnului, Bisericii şi Papei. Au dorit să fie adevăraţi „apostoli” pentru tinerii lor prieteni şi au reuşit asta.”

Cardinalul i-a mulţumit şi Sfântului Părinte în numele voluntarilor pentru faptul că s-a oprit pentru a vorbi cu ei în drum spre Roma şi a adăugat: „Mişcaţi de blândeţea cu adevărat paternă pe care Sfântul Părinte le-o arată prin faptul că a dorit să-şi ia rămas bun personal, voluntarii vă mulţumesc din toată inima.”

Mai multe poze, aici:

http://www.flickr.com/photos/madrid011/sets/72157627438472192/

http://www.flickr.com/photos/madrid011/sets/72157627416043958/with/6066341454/

Acest articol a fost publicat în Articol. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *