O noapte de adorație pe Cuatro Vientos

Mii de tineri au petrecut noaptea de veghe în adorație în fața Sfântului Sacrament

Când seara de veghe s-a terminat pe Cuatro Vientos, numărul mare de tineri din toată lumea nu era pregătit să intre în sacii de dormit și să lase noaptea să treacă fără ca nimic să se întâmple. Astfel, de la 11pm până dimineața devreme, mulți pelerini au continuat să celebreze Ziua Mondială a Tineretului.

 Dar nu era timp doar pentru fericire și cântec, ci și pentru rugăciune, tăcere și reflecție de-a lungul nopții de veghe. 17 corturi, cu Sfântul Sacrament expus, au fost instalate în acest scop și deschise pelerinilor.

Neașteptata furtună de vară, care a interrupt noaptea de veghe, a dărâmat corturile 2, 3 și 12. „Din fericire, nimeni nu era înăuntru când s-a întâmplat”, a explicat Don Ignacio. „A fost impresionant. Când unul dintre corturi a început să se clatine, câțiva voluntari au alergat să sprijine stâlpii de rezistență și aceasta a împiedicat distrugerea completă a cortului”, a mai spus preotul.

Acest neașteptat eveniment nu i-a împiedicat pe tineri să se unească în rugăciune, pe tot parcursul nopții, în celelalte corturi. În fiecare dintre ele erau preoți pregătiți să spovedească sau pur și simplu să stea de vorbă cu pelerinii care ar fi dorit acest lucru.

Acesta este și cazul părintelui Rogelio, un preot mexican, care locuiește în Roma. El a fost acolo de la ora 23:00 până la sfârșit, pregătit să asculte pe oricare dintre tinerii care ar fi venit să împărtășească cu el din misterele credinței. „Aceste zile am fost disponibil pentru spovadă și în Cuatro Vientos și…mulți oameni au venit. De asta au nevoie. Oamenii au nevoie să găsească pacea.” Preotul crede de asemenea, că tinerii de astăzi au nevoie de cineva care să le vorbească despre credință, să le explice sensul ei profund, astfel încât ei să se apropie de Biserică. „Tinerii au nevoie să înțeleagă motivele pentru care merită să crezi, să fii catolic și, deci, fericit.”

Oportunitatea de a  se ruga în fața Sfântului Sacrament a fost o inițiativă pe care mulți pelerini au apreciat-o. Spre exemplu, Javier și Ana descriu cât de fericiți s-au simțit să trăiască „experiența unei Biserici Unite, ca și cum toți avem aceeași credință și aceeași inimă”. Și astfel, cu o parte din pelerini rugându-se și alții dormind epuizați în sacii de dormit, noaptea a trecut cu calm și liniște, în așteptarea Liturghiei de final cu Papa, care a început duminică, devreme.

Acest articol a fost publicat în Articol. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *