ZMT Sydney 2008 – Prima mea experiență ZMT

Prin iarna anului 2007 am fost sunat și întrebat de către cei de la Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici din Oradea, dacă aș dori să particip la Ziua Mondială a Tineretului din Sydney. Cu neîncredere am răspuns pozitiv.

De ce această neîncredere? Eram clasa a 12-a, și îmi părea imposibil să plec din cauza examenului de Bacalaureat și a admiterii la facultate. Au trecut câteva luni și în martie m-au sunat să îmi spună că voi fi trimis în Grupul Liturgic. Îmi părea un vis, mi-a luat câteva zile să pot conștientiza ce mi se întâmpla. Anca Bot, care a avut experiența Grupului Liturgic, mi-a făcut instructajul și m-a ajutat să înțeleg ce înseamnă Grupul Liturgic și ce înseamnă Ziua Mondiala a Tineretului.

Eram pregătit din toate punctele de vedere să plec într-o călătorie pe care nici nu mi-am imaginat vreodată că o voi face. A doua zi după primirea rezultatelor de la BAC, am pornit spre Budapesta, împreuna cu Paula Marinescu, de unde am zburat spre Melbourne (Australia). Aici, în Melbourne, am participat la Zilele în Dieceză. Am fost cazați în familii, s-au ocupat foarte bine de noi, am fost primiți cu multa bucurie și căldura (chiar daca era sezonul rece la ei). Aici a trebuit să părăsesc grupul de România pentru a merge la Sydney și a mă alătura Grupului Liturgic Internațional. A fost ceva minunat, am cunoscut 160 de oameni veniți din toate părțile lumii. Pot spune ca nu știu cum e sa participi la Ziua Mondiala a Tineretului, dar știu cum e să lucrezi în spatele scenei de la Ziua Mondiala a Tineretului. Pot să vă spun că este o echipă de sute de VOLUNTARI care pun tot sufletul și toata energia ca totul să iasă bine și pentru ca toți participanții să se simtă bine.

Câteva lucruri care m-au impresionat:

1. Am putut sa vad de pe scenă marea de tineri adunați împreună în numele lui Cristos.

2. Am reușit să cunosc tineri creștini din toată lumea.

3. Am avut plăcerea să văd că sunt și alți tineri care trăiesc înrădăcinați și zidiți in Cristos.

Am venit de acolo cu multe „cadouri”: Cadouri Spirituale, Cadouri Sociale, Cadouri Culturale. Cu siguranță toți cei care au fost la aceste întâlniri pot spune același lucru. Vă îndemn pe toți să trăiți din plin Zilele Mondiale ale Tineretului!

Mulțumesc din suflet lui Dumnezeu pentru aceasta experiență și de asemenea mulțumesc celor care au făcut posibilă participarea mea la ZMT 2008 – Sydney și anume Biroului Pastoral Eparhial pentru Laici și Oratoriului Maria Imaculata din Oradea!

Ne vedem la Madrid!

Horia Marchis, Eparhia de Oradea

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *