Pelerini către Madrid

Poate te întrebi, cum e și firesc pentru oricine care nu a trecut printr-o astfel de experiență „De ce să mă duc la Ziua Mondiala a Tineretului  de la Madrid? ”

Un eventual răspuns  ar fi poate, să vezi locuri noi, să cunoști oameni, să nu stai acasă să te plictisești, să faci o schimbare în viața ta, să faci un pelerinaj spiritual, să faci cumpărături, să fii mai aproape de cei cu care împărtășești aceleași valori, să-l vezi pe Sf. Părinte, să-ți faci prietenii….și exemplele ar putea să fie multe.

Eu m-am dus în primul pelerinaj din viata mea cu gândul că voi avea parte de o „excursie” supertare. Și, pe parcurs fără să realizez imediat, aveam cel mai bun ghid pe care l-aș fi putut avea vreodată – Isus era cu mine. Cu fiecare zi care trecea îmi pătrundea în cele mai ascunse cotloane ale sufletului meu și-mi deschidea drumuri la care nici nu visam, pentru că nu credeam. Îmi răspundea la întrebări pe care nici nu mi le mai puneam. Fiecare pas, îmi dezvăluia câte o parte din ființa mea. Și am venit de acolo cu un mesaj transmis fiecărui tânăr de către Sf. Părinte „Fiți sfinții mileniului 3”… parcă aud și acum cei 2 milioane de tineri adunati pe Tor Vergata strigând „Giovani Paolo”

Să-mi fie oare atât de dragi întâlnirile astea tocmai din acest motiv?

Indiferent care este motivul pentru care te-ai gândit să mergi, vor fi 2 săptămâni  trăite intens din toate punctele de vedere. Să zicem, într-una din zile va fi infiorător de cald, în alta vei muri de somn, în alta vei râde în continuu,  în alta vei sta în meditații, în alta îti va fi foame, în alta vei răguși de atâta cântat, în alta vei fi ud leoarcă, în alta vei sta cu Isus toată ziua, în alta vei ține un prieten în brațe plângând, în alta vei face cumpărături, în alta te vei rătăci de grup, în alta vei fi supărat, în alta vei cânta cu un grup de tineri brazilieni, vei fi fericit, te vor jena pantofii, vei plânge, te vei ruga, vei sta în adorație…prin toate acestea vom trece împreuna cu toții „pelerini către Madrid”.

Așa că, hai, fă-ți bagajul, pune în el toate lucrurile dragi, ia-l în spate și dacă nu reziști 2 ore cu el în spate mai golește jumătate, pune în el mici lucrușoare pe care să le dăruiești (vei fi surpins cât de mult te vei bucura să faci asta), ia-ți pantofi comozi cât mai vechi ca să nu te jeneze.

Când crezi că ești gata  de plecare  gândește-te și la bagajul spiritual. Nu uita spovada, cartea de rugăciuni, rozarul și multă răbdare, multă înțelegere pentru că vei fi încercat. Doar mergem în pelerinaj, nu?

Iar daca nu vei putea veni, fii alături de noi pas cu pas,  pe facebook – radiomariaromania prieteni, unde vom transmite live – „Pelerini către Madrid!”

Monica Marinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *