Cu avionul, trenul, autocarul sau vaporul – în drum spre Roma

Un grup de tineri, voluntari la Ziua Mondială a Tineretului călătorește spre Roma, pentru a fi prezent la beatificarea lui Ioan Paul al II-lea

Madrid, 29 aprilie 2011 – Un zbor Madrid – Roma durează aproximativ 2 ore și costă mai puțin de 100 de euro sau 150 de dolari, dus-întors. Cu toate acestea, 600 de tineri din Madrid și Barcelona fac această călătorie cu autocarul și vaporul. În total, va dura mai mult de 24 de ore ca grupul să ajungă la Roma. Vor fi acolo pentru a participa la Seara de Veghe și Liturghia de beatificare, iar mai apoi se vor întoarce la Madrid, tot cu autocarul.

Sunt ei nebuni sau prea curajoși? Unii ar putea zice că da, dar ei văd lucrurile diferit. ”Nu este vorba despre cât de mult durează ca să ajungem acolo, este vorba de toată distracția de care avem parte pe drum”, spune Fernando Sols, un voluntar al Zilei Mondiale a Tineretului care participă la pelerinajul de beatificare. Cu siguranță, acolo unde doi sau mai mulți tineri se adună pentru o cauză nobilă, va fi și distracție. În plus, nimic nu unește mai eficient un grup de tineri decât o călătorie de 29 de ore.

Mulţi pelerini din autobuzul cu nr. 3 sunt membrii echipei ZMT sau membrii familiilor. Principala provocare pentru aceşti pelerini este să nu vorbească despre muncă. Această provocare este uşor depăşită cu ajutorul poveştilor din pelerinaje şi nevoia de recuperare a somnului. Unii dintre cei mai experimentaţi pelerini (cei peste 25 de ani) au amintiri de la Zile Mondiale ale Tineretului precedente şi cea mai populară poveste, care se află pe buzele tuturor celor din autobuz este experienţa de la ZMT Toronto 2002 când cerul s-a înnorat şi toţi au fost udaţi, dar s-a înseninat – în mod miraculos, spun unii – la timp pentru oficierea Liturghiei de final la Downsview Park. Cristina, unul dintre cei doi fotografi ai ZMT spunea că, „cele două întâmplări de care îmi amintesc cel mai des din Toronto sunt ploaia care a început la miezul nopţii după veghe şi ne-a udat, şi soarele care a apărut dintre nori dimineaţa, la timp pentru Liturghie.”

Printre membrii echipei ZMT din acest autobuz se amestecă şi un grup de tineri din Franţa. Ei fac parte din „L’annonciation”, o mişcare laică care îl vesteşte pe Cristos oamenilor obişnuiţi pe stradă. Cei aproximativ 10 membrii ai mişcării au păstrat nivelul energiei din autobuz ridicat.

Convoiul pelerinajului trebuia să sosească în Barcelona la 20.00 ora locală şi să se îmbarce pe un feribot cu destinaţia Civitavecchia. Călătoria de la Barcelona până la Civitavecchia – portul Romei – va dura 22 de ore şi astfel pelerinii vor ajunge la Circus Massimo la timp pentru începerea rugăciunii de veghe în memoria lui Ioan Paul al II – lea şi a beatificării lui.

Acest articol a fost publicat în Articol. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *