Benedict XVI către tinerii seminariști: „Nu vă lăsați intimidați de o lume care încearcă să Îl excludă pe Dumnezeu”

Sfântul Părinte a celebrat o Liturghie în Catedrala Sfânta Maria la Real de Almudena cu mai mai mulți de 4500 de seminariști din întreaga lume

„Nu vă lăsați intimidați de o lume care încearcă să Îl excludă pe Dumnezeu” –  cu aceste cuvinte, Sfântul Părinte s-a adresat celor 4500 de seminariști din toată lumea, din Catedrala Sfânta Maria la Real de Almudena, unde s-a aflat alături de cardinalul Ruoco Varela și mulți preoți din întreaga lume, veniți să asiste la Ziua Mondială a Tineretului.

Benedict XVI și-a exprimat fericirea de a celebra această liturghie cu cei care „aspiră la titlul de preoți ai lui Cristos, în serviciul Bisericii și al oamenilor”. „Văzându-vă pe voi, văd cum misiunea Bisericii este încă în viață”, a mai adăugat Papa.

Papa i-a mai rugat pe seminariști să fie curajoși în misiunea lor și să „înfrunte această provocare deschis și fără mediocritate, ca pe o frumoasă modalitate de a-și trăi viața liber și în serviciul altora”. De asemenea, le-a reamintit „Veți putea fi disprețuiți, fapt uzual cu cei care urmăresc scopuri înalte sau care demaschează idolii în fața cărora oamenii se închină azi”. Sfântul Părinte a spus că „puterea, posesia și plăcerea sunt criteriile principale după care lumea există, astăzi”, astfel că „rugați-L pe El să vă ajute să imitați caritatea, fără a vă rușina de păcătoși, astfel ca, prin ajutorul vostru să se convertească și să se întoarcă la calea ce dreaptă”. Papa i-a menționat și pe cei bolnavi și săraci, invitându-i pe seminariști să Îl roage pe Dumnezeu să le arate „modul în care pot fi aproape de ei”.

Un excepțional învățător

Pontiful i-a sfătuit pe tineri să își deschidă inimile în fața lui Dumnezeu și să meargă în continuare doar dacă sunt convinși că El îi cheamă să fie ministranții Lui și sunt determinați să fie, supunându-se tuturor regulilor Bisericii. În ceea ce privește timpul necesar pregătirii lor pentru preoție, a spus „sunt ani de tăcere interioară, rugăciune permanentă, studio constant și implicare graduală în acțiunile pastorale și structurile Bisericii”. I-a încurajat să trăiască această perioadă de formare cu bucurie „docilitate, luciditate și încredere totală în Evanghelie”.

Sfântul Părinte a amintit de asemenea seminariștilor că trebuie să ofere disponibilitate totală și că preotul trebuie să  „dea roade în diferite aspecte pozitive ale vieții”. A mai spus și că sarcina cu care un preot trebuie să își trăiască viața este aceea de a fi conform dorinței lui Cristos”. Pentru a-i încuraja, a mai spus „Fiecare vârstă are problemele ei, dar de fiecare dată, Dumnezeu ne oferă puterea de a ne asuma aceste probleme și de  a le depăși cu dragoste și realism”

O reprezentare a întregii lumi

Mai mult de 4500 de seminariști din toată lumea au luat parte la Liturghie, care a fost celebrată de Sfântul Părinte, alături de cardinalul Ruoco Varela, precum și 90 de episcope spanioli, 30 din alte țări și mai mulți de 60 de diaconi. Mii de viitori preoți au fost prezenți în interiorul catedralei și afară, pentru a  asculta discursul pregătit pentru ei de către pontif și care „cu inimile atinse, i-au mulțumit Vicarului lui Cristos pentru că a celebrat Euharistia cu ei”, a spus Cardinalul/

Sfântul Ioan de Avila, Doctor al Bisericii Universale

Înainte de binecuvântare, Benedict XVI a anunțat decizia de a-l proclama pe Sf. Ioan de Avila, patronului clerului spaniel, Doctor al Bisericii. Cu referire la acest anunș, cardinalul Ruoco a zis „Ca președinte al Conferinței Episcopale Spaniole, care a promovat cauza doctoratului, aș vrea să-mi exprim sincera mulțumire Sfinției Voastre pentru a fi acceptat petiția noastră și a multor alți episcopi și credincioși, din întreaga lume.”

Mai multe fotografii, aici

 http://www.flickr.com/photos/madrid011/sets/72157627438155238/

Acest articol a fost publicat în Articol. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *