„Merită să acceptaţi chemarea lui Cristos” i-a îndemnat Sfântul Părinte pe tinerii prezenţi la Cuatro Vientos

Sute de mii de tineri din toate colţurile lumii au participat la Noaptea de Veghe pe aerodromul Cuatro Vientos, prezidată de Papa

„Vă îndemn să îi cereţi Domnului să vă ajute să vă găsiţi vocaţia în societate şi în Biserică şi să o urmaţi cu bucurie şi încredere. Merită să acceptaţi chemarea lui Cristos şi să urmaţi cu curaj şi hotărâre calea pe care El o alege pentru voi.” Cu aceste cuvinte a răspuns Sfântul Părinte întrebărilor a cinci tineri (din SUA, Kenya, Germania şi Regatul Unit) în timpul Nopţii de Veghe de pe Cuatro Vientos.

Sfântul Părinte le-a dat câteva sfaturi, a căror principală idee era aceea de consolidare a relaţiei de prietenie cu Isus în vederea descoperirii drumului pe care El l-a ales pentru fiecare dintre noi: „Şi cum altfel să menţinem această relaţie de prietenie dacă nu printr-o conversaţie frecventă, fiind cu El şi împărtăşindu-I bucuriile şi tristeţile noastre? Sfânta Tereza a Pruncului Isus spunea că rugăciunea „înseamnă prietenie, deseori fiind singuri cu El, despre care ştim că ne iubeşte.”

Conştient de adversităţile lumii în care tinerii trăiesc, Benedict al XVI – lea i-a îndemnat: „Nu vă fie teamă de lume, de viitor sau de neputinţele voastre. Domnul v-a permis să trăiţi acest moment istoric, şi mulţumită credinţei voastre, numele Lui va continuă să răsune în toate colţurile pământului.”

Şi-a terminat discursul încurajându-i pe toţi tinerii prezenţi să plaseze toate îngrijorările, întrebările şi speranţele la picioarele lui Isus în Sfântul Sacrament al Euharistiei.

În ciuda vântului şi a ploii care a căzut peste Cuatro Vientos, programul pentru Noaptea de Veghe a continuat şi tinerii care erau prezenţi pe aerodrom au rămas la locurile lor.

Adoraţia Euharistică, parte centrală a serii

Rugăciune de Veghe de pe Cuatro Vientos a început la ora 20:00 când Sfântul Părinte a apărut în călduroasele aplauze şi lacrimi ale tinerilor adunaţi acolo.

Noaptea de Veghe a avut o parte centrală, şi anume, adoraţia euharistică care a avut loc la finalul serii şi pentru care chivotul Arfe, o bujuterie lucrată în argint de peste 500 de ani a fost adusă special de la Toledo. La Noaptea de Veghe, mai mulţi tineri au purtat Crucea ZMT.

Au cântat, alături de Corul şi Orchestra ZMT şi corul Mănăstirii El Escorial, dar şi Orfeon Donostiarra. Au fost prezenţi prinţul şi prinţesa Asturiei, dar şi alte personalităţi.

La finalul celebrărilor, înainte de a spune „noapte bună,” Sfântul Părinte a afirmat, referindu-se la ploaia care căzuse peste Cuatro Vientos: „Împreună am trăit o aventură! Odihniţi-vă şi ne vom vedea mâine dimineaţă, cu voie Domnului.” În încheiere, le-a mulţumit tinerilor pentru că au îndurat condiţiile climatologice neprielnice: „Ne-aţi dat un exemplu minunat. Cu o asemenea credinţă puteţi depăşi toate încercările vieţii. Vă mulţumesc tuturor!”

Sfântul Părinte s-a întors la Nunţiatură dar mare parte dintre tineri şi-au petrecut noaptea pe aerodromul Cuatro Vientos unde fuseseră instalate 17 capele euharistice pentru a permite adorarea permanentă a Sfântului Sacrament toată noaptea.

A doua zi la ora 9:30 a fost celebrată Liturghia de Final a Zilei Mondiale a Tineretului. Iar în după masa aceleiaşi zile, Sfântul Părinte s-a întâlnit cu 14.000 de voluntari ZMT pentru a le mulţumi pentru munca depusă. La ora 18:30 Papa a părăsit Madridul.

Mai multe poze, aici:

http://www.flickr.com/photos/madrid011/sets/72157627313866769/

Acest articol a fost publicat în Articol. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *